精英家教网 > 练习册解析答案 > 知识与能力训练八年级英语上教版 > 第6页解析答案
知识与能力训练八年级英语上教版

知识与能力训练八年级英语上教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册知识与能力训练八年级英语上教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

I Reading comprehension.
One of the most famous scientists to study adaptations(适应)was Charles Darwin. He was born in England in 1809. He wasn't the best student in his school, but when he was 16, his father sent him to a medical school. Charles liked spending time outdoors discovering nature more than attending medical classes. He left the school without graduating(毕业).
Next, Charles's father sent him to a school to become a minister(牧师). He made it to graduation, but he didn't want to become a minister. After graduation, Charles was invited to sail on the Beagle as a scientist without any money. The Beagle was to travel to South America and then around the world. Their work was to make maps of the places they visited.
On December 27th, 1831, Charles Darwin sailed from England on the Beagle. The trip was planned to last two years. In fact, it lasted five years. During this time, he saw many amazing things. He collected lots of plants and animals and took them back to England to study.
Twenty-seven years later, Darwin published an important scientific paper with another man. Darwin described how some animals have adaptations that help them live. His ideas about adaptations are still very important to the study of living things.
(
B
) 1. When did Darwin go to the medical school?
A. In 1809.
B. In 1825.
C. In 1849.
D. In 1828.
答案:B
解析:根据文中“He was born in England in 1809... when he was 16, his father sent him to a medical school.”可知,达尔文1809年出生,16岁时即1809+16=1825年被送去医学院,故选B。
(
C
) 2. What was Darwin interested in?
A. Being a doctor.
B. Being a minister.
C. Being a scientist.
D. Being a traveler.
答案:C
解析:文章开头提到达尔文是研究适应的著名科学家,且他喜欢户外探索自然,后来以科学家身份出海考察,一生致力于科学研究,可知他对成为科学家感兴趣,故选C。
(
D
) 3. Where did the five-year trip start?
A. From America.
B. From South America.
C. From Asia.
D. From England.
答案:D
解析:由“On December 27th, 1831, Charles Darwin sailed from England on the Beagle... The trip was planned to last two years. In fact, it lasted five years.”可知,五年的航行从英国开始,故选D。