自主高效练八年级英语外研版评议教辅
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主高效练八年级英语外研版评议教辅答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(
D
)25. What happened to the writer on her first day of trying ballet?
A. She fell down and hurt herself.
B. She made no mistakes while dancing.
C. She realised she was good at ballet.
D. She lied to her mum about liking ballet.
答案:D
解析:根据文中“but after making many mistakes during my first class,I felt like I wanted to give up right away. However,because it was only my first day,I told my mum I couldn't wait to dance again.”可知,作者第一节课犯了很多错想放弃,但却告诉妈妈迫不及待想再跳舞,即对妈妈撒谎说喜欢芭蕾,故选D。
(
A
)26. What does the underlined phrase “get the hang of it” mean?
A. Do well in.
B. Lose interest in.
C. Have difficulty with.
D. Catch up with.
答案:A
解析:根据前文“I practised hard for the show,but I still didn't get the hang of it.”可知,作者努力练习但仍没“get the hang of it”,结合后文妈妈教她,可推测该短语意为“做好,掌握”,与“Do well in”意思相近,故选A。
(
A
)27. How did the writer's feelings change after the teacher told them they were going to perform in a show?
A. Afraid—prepared—nervous—excited.
B. Excited—afraid—prepared—proud.
C. Afraid—surprised—excited—proud.
D. Excited—prepared—nervous—surprised.
答案:A
解析:根据文中“I was afraid of falling on my face... I practised hard... By the time the show arrived,I was as prepared as I could be. The music began and my heart started to beat quickly... I ran off the stage and laughed with excitement.”可知,作者的情感变化是害怕→准备→紧张→兴奋,故选A。
(
A
)28. What's the best title for the passage?
A. Always There If You Fall Down
B. Practice Makes Perfect
C. My First Day with Ballet
D. Never Give Up
答案:A
解析:文章主要讲述了作者在学芭蕾遇到困难时,妈妈一直陪伴、支持和鼓励她,“My mum will always be there to catch me if I fall.”是核心主旨,A选项“Always There If You Fall Down”最符合,故选A。
六 词汇运用
将方框中所给词语的适当形式填入短文中(每词仅用一次)。
for,at first,value,doubt,satisfy
Last month,my teacher gave us a difficult maths problem. 29.
At first
,I thought it was hard to solve. I even began to 30. ______
doubt
my abilities. But I didn't give up.
Secretly,I worked on it every night. I asked my dad 31.
for
help and practised similar problems. When I finally solved it,I felt so proud! My teacher was 32. ______
satisfied
with my effort.
This experience taught me the 33.
value
of persistence. Even when things seem hopeless,hard work can make them possible. Now,I always try my best before saying “I can't”.
答案:29. At first
30. doubt
31. for
32. satisfied
33. value
解析:29. “at first”意为“起初”,符合语境“起初我认为很难解决”。
30. “began to doubt”意为“开始怀疑”,前文说觉得难,所以怀疑自己能力,“doubt”符合。
31. “ask sb. for help”是固定搭配,意为“向某人求助”,所以填“for”。
32. “be satisfied with”意为“对……满意”,老师对“我”的努力满意,“satisfied”符合。
33. “the value of persistence”意为“坚持的价值”,“value”符合语境。