精英家教网 > 练习册解析答案 > 自主高效练八年级英语外研版评议教辅 > 第13页解析答案
自主高效练八年级英语外研版评议教辅

自主高效练八年级英语外研版评议教辅

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主高效练八年级英语外研版评议教辅答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五 任务型阅读
阅读下面材料,从方框中所给的A—E五个选项中选出正确选项(其中一项是多余选项),将其序号填入第21—24小题,并回答第25小题。
Adolescence(青春期)is a difficult time for teenagers. It takes place when you're aged between thirteen and nineteen. As your body changes,you also begin to think and feel differently. For example,you used to be happy to be with your parents,but now you need your own space. In the past,your parents made most decisions for you,but now you want to decide things by yourself.
In fact,these changes are perfectly normal. But it's important to remember that they'll influence your relationship with your parents. 21.
E

• Let your parents know you love them all the time. 22.
D
They may not say so,but they'll probably feel a sense of loss.
• 23.
A
You may feel these are unnecessary,but your parents' main worry is just to keep you safe. So try your best to follow the rules and stick to them. It may feel like a trouble to always remember to phone them and let them know where you're,but make the effort anyway.
• It's all about communication! 24.
B
Tell them what you did today and let them know where you're going. Besides,ask for advice if you need. All in all,the more you communicate with them,the more they'll trust you.
A. Follow your family rules.
B. Keep talking to your parents.
C. My parents don't allow me to hang out with my friends.
D. In their eyes,they have forever lost the little child you used to be.
E. Then how can you make sure that you get on well with your parents?
25. (示例)"It's all about communication!" I will tell my parents about my school life every day and share my feelings with them.
答案:21. E
22. D
23. A
24. B
25. (示例)"It's all about communication!" I will tell my parents about my school life every day and share my feelings with them.
解析:21. 前文讲青春期变化影响亲子关系,下文给出与父母相处的建议,E选项“Then how can you make sure that you get on well with your parents?”承上启下,符合语境。
22. 根据“They may not say so,but they'll probably feel a sense of loss.”可知,父母会有失落感,D选项“In their eyes,they have forever lost the little child you used to be.”解释了失落感的原因,符合语境。
23. 根据“So try your best to follow the rules and stick to them.”可知,此处讲要遵守家庭规则,A选项“Follow your family rules.”符合语境。
24. 根据“It's all about communication! Tell them what you did today...”可知,此处讲要和父母交流,B选项“Keep talking to your parents.”符合语境。
25. 文中“ It's all about communication!”是有用的建议,结合自身举例说明如何做即可,示例为“I will tell my parents about my school life every day and share my feelings with them.”。