精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年新视界初中英语八年级上册 > 第2页解析答案
2025年新视界初中英语八年级上册

2025年新视界初中英语八年级上册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年新视界初中英语八年级上册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、阅读选择。
These days, many people in other countries are very interested in China's development and come to China. In the first seven months of 2024, 3.8 million visits from other countries were for work and 1.72 million visits were for families.Devan and Shevelle are foreign bloggers. They are trying to show the world the real China. Their first trip to China was great. They had such a wonderful time last year. We were surprised to find China isn't like what we thought before we came, so we want to tell the real China to the world. Their second trip starts from Guangzhou this time.
Devan 
August 14 
Our last trip started from Shanghai. We had such a wonderful trip last time. We were surprised to find China isn't like what we thought before we came, so we want to tell the real China to the world. 
Shevelle 
July 25 
After leaving China, I found everything is difficult in my country. The taxi is late and the train is too slow. The worst(最糟糕) is that I must take cash with me. In China, I can buy anything anywhere just with a mobile phone, thanks to China's 5G and WiFi. And there's nothing special in our botanical garden (植物园), but when I lived in Kunming, I felt like living in a botanical garden.
(
A
) 1. Where did Devan and Shevelle start their first trip in China?
A. In Shanghai. B. In Kunming. C. In Guangzhou.
(
A
) 2. Why did Devan and Shevelle decide to come back to China for a second trip?
A. They wanted to tell the world real China.
B. Their experiences in China were surprisingly great.
C. They wanted to visit more botanical gardens and take the high-speed railway more.
(
C
) 3. What can we know from Shevelle's words?
A. She lived in a botanical garden in China.
B. She could go anywhere easily in her country.
C. There was no 5G or WIFI in her country.
(
B
) 4. What does the underlined word "cash" mean?
A. Food. B. Money. C. Shopping bags.
(
B
) 5. What is the main idea of the article?
A. China is experiencing great development.
B. Foreign bloggers use travel experiences to show the real China.
C. Millions of visitors from other countries find the differences between China and other countries.
答案:1. A
解析:根据Devan所说“Our last trip started from Shanghai.”可知他们第一次旅行从上海开始,选A。
2. A
解析:Devan提到“so we want to tell the world the real China.”,说明他们回来是为了告诉世界真实的中国,选A。
3. C
解析:Shevelle说“In China, I can buy anything with just a mobile phone, thanks to China's WIFI and 5G.”,对比自己国家“must take cash”,可推断她的国家没有5G和WIFI,选C。
4. B
解析:“take cash with me”表示“随身携带现金”,“cash”意为“现金,钱”,选B。
5. B
解析:文章主要讲述外国博主Devan和Shevelle通过在中国的旅行经历向世界展示真实的中国,选B。