精英家教网 > 练习册解析答案 > 原创新课堂八年级英语外研版 > 第8页解析答案
原创新课堂八年级英语外研版

原创新课堂八年级英语外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册原创新课堂八年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

阅读理解。
A man named William Lindsay comes from Britain. When he was in primary school, he loved studying maps of China. He saw a saw-tooth (锯齿形) line in China that caught his eye. He decided to visit the line, that is, the Great Wall of China. Wall became his dream. In 1984, he set off on his Great Wall journey. However, he obviously underestimated the difficulty. Only a few days later, he had to give up because of illness. After returning to Britain, he began to exercise more.
With full preparation, Lindsay set off again in 1987. The hike took him about 160 days. He met trouble when he was found to be walking along the Yulin Great Wall in Shaanxi. “Where is he from? What is he doing here?” the local villagers didn't understand. Then, the police came to investigate (调查). Lindsay explained his love for the Wall but without success. The police didn't allow him to continue his journey. At last, he had to leave.
Nothing could stop a willing heart. A few days later, Lindsay continued his journey from Inner Mongolia (内蒙古). After many difficult days of hiking along the Great Wall, he was finally able to arrive at Shanhaiguan, a major pass at the eastern end of the Wall and the end of his great journey.
Through this trip, Lindsay developed a deeper understanding of the Great Wall. And the British man also has a deeper understanding of the old saying “Nothing is impossible to a willing heart.”
( ) 1. What is the saw-tooth line in the map?
A. Lindsay's primary school.
B. A small road.
C. Inner Mongolia.
D. The Great Wall.
( ) 2. What does the underlined word “underestimated” mean in Chinese?
A. 克服 B. 低估 C. 处理 D. 解决
( ) 3. How long did Lindsay spend hiking on the Great Wall in 1987?
A. Over two months. B. Over three months. C. Over four months. D. Over five months.
( ) 4. What do you think of Lindsay according to the passage?
A. Brave. B. Poor. C. Friendly. D. Clever.
( ) 5. This passage mainly talks about ______.
A. the Great Wall
B. Lindsay's trips to the Great Wall
C. Lindsay's deep love for Chinese culture
D. the difficulties in visiting the Great Wall
答案:1.D 解析:根据第一段“He saw a saw-tooth (锯齿形) line in China that caught his eye. He decided to visit the line, that is, the Great Wall of China.”可知,锯齿形线是长城,选D。
2.B 解析:根据下文“Only a few days later, he had to give up because of illness.”(仅仅几天后,他就因为生病不得不放弃)可知,他“低估”了困难,“underestimated”意为“低估”,选B。
3.D 解析:“about 160 days”(大约160天),一个月按30天算,160÷30≈5.3,即“over five months”(五个多月),选D。
4.A 解析:Lindsay两次尝试徒步长城,遇到困难不放弃,说明他很“勇敢”(Brave),选A。
5.B 解析:文章主要讲述了Lindsay两次徒步长城的经历,B选项“Lindsay's trips to the Great Wall”(Lindsay的长城之旅)符合主旨,选B。
Li Bai was a great poet in the Tang Dynasty. He was born 1.
in
701. He didn't like studying 2.
when
he was a child. One day, he played by a river with some other children. He noticed an old woman grinding (磨) something on a big stone. He came up to the woman and 3.
found
(find) out that it was an iron rod (铁棒).
Li Bai was very 4.
surprised
(surprise) at what the old woman was doing. He asked, “Why did you do that?” The old woman said that she wanted to make a sewing needle (绣花针) by 5.
herself
(she). Little Li Bai couldn't understand. He said, “What? You want to grind so big a rod into a needle? It will take you so many years 6.
to reach
(reach) the goal.” “It doesn't matter. As long as I don't give up, nothing is 7.
impossible
(possible). I can certainly make a needle from the rod.”
Li Bai 8.
suddenly
(sudden) learned the importance of hard work and decided 9.
to study
(study) hard. Finally, he became one of 10.
the
greatest poets in China.
答案:1.in 解析:“在某一年”用介词“in”,“in 701”表示“在701年”。
2.when 解析:“当他是个孩子的时候”用“when he was a child”,“when”引导时间状语从句。
3.found 解析:and连接并列成分,前面“came”是过去式,“find”也要用过去式“found”。
4.surprised 解析:“be surprised at...”表示“对……感到惊讶”,“surprised”修饰人。
5.herself 解析:“by oneself”表示“独自”,“she”的反身代词是“herself”。
6.to reach 解析:“It takes sb. some time to do sth.”表示“做某事花费某人多长时间”,用动词不定式“to reach”。
7.impossible 解析:根据“As long as I don't give up”(只要我不放弃)可知,“没有什么是不可能的”,“possible”的反义词是“impossible”(不可能的)。
8.suddenly 解析:修饰动词“learned”需要用副词,“sudden”的副词形式是“suddenly”(突然地)。
9.to study 解析:“decide to do sth.”表示“决定做某事”,用动词不定式“to study”。
10.the 解析:“one of the+形容词最高级+名词复数”表示“最……之一”,“greatest”前要加定冠词“the”。