0  421510  421518  421524  421528  421534  421536  421540  421546  421548  421554  421560  421564  421566  421570  421576  421578  421584  421588  421590  421594  421596  421600  421602  421604  421605  421606  421608  421609  421610  421612  421614  421618  421620  421624  421626  421630  421636  421638  421644  421648  421650  421654  421660  421666  421668  421674  421678  421680  421686  421690  421696  421704  447090 

5. B 本段所举的例子都证明了B项,再则根据本段第一句也可推出答案。

(2)

Smiling

People smile at times. However, the meaning of a smile in different cultures may be different. Depending on different cultures, smiling can express joy and amusement, but it can also indicate embarrassment. The following examples show this point of view:

In an attempt to be open and friendly, people in the United States smile a lot. Every one smiles at each other, this nonverbal communication shows being friendly in the United States. However,in China, smiling is not only an expression of happiness, but also a way to avoid being embarrassed. Chinese people like smiling when they are embarrassed in order to avoid embarrassment. Smiling is a kind of good will but not sneer(嘲笑). For example: When a child falls off from a bike, the adults in China may smile, which is a kind of gentle encouragement and may not be a kind of impolite laugh.

When a person from the United States might blush(脸红)with embarrassment or become offensive, a Chinese might blush with smile. To avoid serious misunderstanding, people who engage in intercultural communication should be able to understand the meaning of smiling appropriately. Related to the smile is the laugh. Also, different cultures have different meanings about laugh. For example, Americans can enjoy a very heartfelt belly (腹部) laugh that comes from the deepest emotions. However, most Chinese seldom laugh that way because they are thought to be silly except among close friends.

试题详情

4. B 文中二、三、四段为原因。

试题详情

3. C 根据文中第三段可知C项错误。

试题详情

2. C  根据文中第二段可知答案。

试题详情

1. D 根据第二、三、四段的首句可知本文所讲述的主要内容。

试题详情

5. What can we conclude from the last paragraph?

A. we can use different ways to express friendship

B. each culture has its own specific interpretation on nonverbal communication

C. snapping fingers to call a waiter is acceptable

D. learning a country’s culture is very important.

[答案解析]

试题详情

4. How many reasons are mentioned in the text to show nonverbal communication is important?

A. 2       B. 3       C. 4        D.5

试题详情

3. Which of the following statements is not True?

A.    Meaning can be conveyed both by words and body language.

B.     We can use nonverbal communication to learn about a person’s emotional states.

C.     We often get the first impression by what a person says.

D.    The first impression can affect what we will do in the following.

试题详情

2. We can know a person’s feeling through our eyes because_________.

A.    we can see a person’s feeling on his face.

B.     a person’s emotions can be reflected through eyes.

C.     a person’s feeling can be reflected through his body languages

D.    we can see a person’s feeling through his posture

试题详情

1. What is the best title of the passage?

A.    Nonverbal communication and first impression

B.     Nonverbal communication is culture-related

C.     Nonverbal and verbal communication

D.    The importance of nonverbal communication

试题详情


同步练习册答案