0  421511  421519  421525  421529  421535  421537  421541  421547  421549  421555  421561  421565  421567  421571  421577  421579  421585  421589  421591  421595  421597  421601  421603  421605  421606  421607  421609  421610  421611  421613  421615  421619  421621  421625  421627  421631  421637  421639  421645  421649  421651  421655  421661  421667  421669  421675  421679  421681  421687  421691  421697  421705  447090 

10. B 本文主要叙述了中西方笑所表达的不同含义。

(3)

All over the world mothers and fathers teach their children manners. Other children may have manners that are not like yours. There are all kinds of manners.

Many years ago, children who had good manners were seen and not heard. They kept quite quiet if grown-ups were talking. Today, well-mannered children have more freedom.

Sometimes good manners in one place are bad manners in other places.

Suppose you are a visitor in the land of Mongolia. Some friends ask you to eat with them. What kind of manners do they want you to have? They want you to give a loud “burp” after you finish eating. Burping would show that you liked your food.

In some countries, if you give a loud burp, you are told to say “excuse me, please.”

In many places people like to eat together. But in some parts of  Polynesia it is bad manners to be seen eating at all. People show good manners by turning their backs on others while they eat.

What are manners like in an East African town? The people try not to see you. They are being polite. You may see a friend. He may not see you at all. If you are polite, you will sit down beside him. You will wait until he finishes what he is doing. Then he will talk to you.

Suppose you visit a friend in Arabia. You should walk behind the other tents until you come to his tent. If you pass in front of the other tents, you will be asked into each one. The people will ask you to eat with them. And it is bad manners if you say no.

Manners are different all over the world. But it is good to know that all manners begin in the same way. People needed ways to show that they wanted to be friends.

试题详情

9. C文中所举的例子可以证明C项这一表达方法。

试题详情

8. C根据第二段最后两句可得出答案。

试题详情

7.B 根据文中第二段前两句可以得出答案。

试题详情

6. D根据第一段及常识可得出答案。

试题详情

10. What is mainly talked about in the passage?

A.    People smile at times.

B.     Smiling can express different feelings depending on different cultures.

C.     Americans are more open and friendly than Chinese people.

D.    The Chinese people often hide their true feelings.

[答案解析]

试题详情

9. We can infer from the last paragraph that_______.

A.    people in China seldom laugh.

B.     Smiling is related to laugh.

C.     Americans seldom hide their true feelings.

D.    The Chinese will blush when they are embarrassed.

试题详情

8. In China, seeing a child falls off a bike, an adult will smile in order to ________.

A.    laugh at him 

B.     avoid his own embarrassment

C.     avoid embarrassment and encourage the boy 

D.    show his politeness

试题详情

7. People often smile at each other in the United States because_________.

A.    they are very happy   

B.     they want to show they are friendly

C.     they want to hide their true feelings 

D.    they want to avoid embarrassment

试题详情

6. We can use smile to express all of the following feelings except_________,

A. joy and happiness  B. amusement   C. embarrassment   D. fear

试题详情


同步练习册答案