10.C
根据文章第三段可以得出答案。
(3)
Disney’s cartoon, Finding Nemo, tells a touching story of a father called Martin and his son Nemo.
Martin loses his wife and an entire family of unhatched eggs to a huge shark. Only one fish egg remains, Nemo. Martin promises his dead wife that he will protect his young son at any cost. So, Martin becomes fearful of almost everything in the ocean. That makes him over protective-he hopes to keep his kid safe from the challenges that life presents. Martin’s nagging(唠叨)makes Nemo feel that he doesn’t need his dad telling him what to do.
So on his first day of school, Nemo and some friends swim to the edge of their coral reef, a place Martin always thinks is very dangerous. When Martin shouts at Nemo come back, Nemo refuses to listen to him and swim out to a boat in the distance. Suddenly, he gets caught by some divers. So begins Martin’s journey to find Nemo, who ends up in an aquarium in an office in Australia. Soon the worried father runs into Dory, a forgetful blue fish, who helps Martin find his son. Meanwhile, Nemo misses his father terribly. He soon hears that he will be given to an eight-year-old girl who likes to kill fish.
Can Martin find his son before it is too late?
Finding Nemo is a physical and mental journey. Martin overcomes his shyness and anxieties and Nemo discovers his own and his father’s hidden strengths. It celebrates the relationship between fathers and their sons.
The cartoon paints a sea world that is alive with color. All the characters are very human-like and have their own personalities.
Finding Nemo was released in the US on may 30, earning about US $70.6 million in just three days, it has set a new opening records for a cartoon.
9.B
B项是迫于无奈而做出的一种选择。
8.B
本文一共提到两次香港海洋公园所遇到的危机。一是开业初期,二是东南亚经济危机期间所遇到的。
7.C
根据第二段This separated Ocean Park from Jockey Club and became a non-profit organization可以看出C项为正确答案。
6.D
根据第二段第一句话可以看出D项为正确答案。
10. Which of the following statements is Wrong?
A. Ocean Park Hong Kong is a theme park.
B. Ocean Park Hong Kong has taken on a new look since 2005.
C. The East Asian financial crisis didn’t have any influence on Ocean Park.
D. At present, Ocean Park Hong Kong also attracts many mainland customers.
[答案解析]
9. Ocean Park Corporation took all of the measures to overcome the deficits except _________.
A. raise ticket price B. close some attractions
C. try to attract young customers D. host 2 pandas
8. How many deficits the Ocean Park experienced so far?
A. 1 B.2 C. 3 D. 4
7. According to the passage, Ocean Park Corporation _________.
A. belongs to Hong Kong Jockey Club
B. is an official organization
C. is a non-profit organization
D. can not use commercial means to operate
5.B
根据上下文语境可以推出pick up此处应为“好转;改善”的意思。
(2)
Ocean Park Hong Kong is a theme park in the Southern District of Hong Kong Island. The park was built with donations from the Royal Hong Kong Jockey Club (now Hong Kong Jockey Club) and opened on 10 January 1977. The park is operated by Ocean Park Corporation, which is a statutory(法定的)department. It offers affordable marine animal education and entertainment and is a private organization for commercial purposes. In the early operation of the park, the main sources of income for the park were the ticket prices and the funding from the Jockey Club. Since the ticket price was low, most of the time Ocean Park was operating under deficit(财政赤字). In 1 July 1987, the government established a 200 million trust from the funding of Jockey Club, under the Ocean Park Corporation Ordinance. This separated Ocean Park from Jockey Club and became a non-profit organization; it needs to be responsible for its own income and was allowed to use commercial means to operate the park. Since it was permitted to use commercial means to operate, it gradually raised its ticket price and the deficit turned into profit. In 1992, 3 million visitors visited the park. Since 1998, the East Asian financial crisis(经济危机), aging attractions, and the passing away of the killer whale; the park recorded a deficit for a couple years. Although it was allowed to host 2 pandas in 1999, the number of visitors did not go up and Ocean Park was forced to close its water attractions and the "Old Village" attraction and turned to bring in more rides in an attempt to capture the youth demand. Together with the opening up of mainland visitors under the Individual Visit Scheme, Ocean Park recorded an astonishing 4 million visitors in the year 2004-2005, the highest since the park opened. In March 2005, Ocean Park made its redevelopment plan. On 23 November 2006, Ocean Park held a groundbreaking ceremony for its redevelopment 6. At the beginning, Ocean Park Hong Kong _________.
A. was built with the money from the government
B. was operated by Ocean Park Corporation
C. was a great success once it was opened
D. mainly got income from the ticket prices and donations
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com