精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册 > 第11页解析答案
2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册

2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Dear Santa Claus,
My name is Amy. I am 9 years old. I have a problem at school. Can you help me? Kids laugh at me because of the way I walk and run and talk. I have cerebral palsy (大脑性瘫痪). I just want one day when no one laughs at me or makes fun of me.
Love,
Amy
At radio station WJLT in Fort Wayne, Indiana, letters poured in for the Christmas Wish Contest. When Amy's letter arrived at the radio station, Manager Lee Tobin read it carefully. He thought it would be good for the people in Fort Wayne to hear about the girl and her unusual wish. Mr Tobin called up the local newspaper.
The next day, in the whole country, newspapers and radio and TV reported the story of Amy, who asked for such a simple Christmas gift—just one day without teasing.
Then, the postman was a regular at Amy's house. A great number of letters addressed to Amy arrived every day from children and adults all across the country. They came filled with holiday greetings and words of encouragement. Some of the writers had disabilities. Some had been teased during childhood.
Through the cards and letters from strangers, Amy saw a world full of people who were truly concerned about each other.
Many people thanked Amy for being brave enough to speak up. Others encouraged her to ignore (忽略) teasing and carry her head high.
Amy did get her wish of a special day without teasing at her school. No one laughed at her. Teachers and students talked together about how bad teasing could make others feel.
That year, in the city of Fort Wayne, Indiana, 21 December was set as Amy Day. The official explained that by doing so they made such a simple wish come true, Amy taught us that everyone should be treated with respect, love and warmth.
1. Amy's letter showed that ______
D
. she was often ignored in and out of class by teachers
B. her school was not a good place for students who didn't like her
C. she wanted to win the Christmas Wish Contest
D. her schoolmates could not understand her disability and always teased her
答案:D
解析:根据文中“Kids laugh at me because of the way I walk and run and talk. I have cerebral palsy.”可知,Amy的同学因为她的残疾(走路、跑步和说话方式)而嘲笑她,D选项符合文意,A、B、C选项在文中均未提及,所以选D。
2. The underlined sentence "Then, the postman was a regular at Amy's house." means "______".
A. he had to send letters to Amy every day
B. he was quite curious about Amy
C. he went to encourage Amy frequently
D. he was moved by Amy's story
答案:A
解析:根据后文“A great number of letters addressed to Amy arrived every day”可知,每天有很多写给Amy的信,所以邮递员成了Amy家的常客,即他每天不得不给Amy送信,A选项符合句意,B、C、D选项不符合语境,所以选A。