精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册 > 第19页解析答案
2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册

2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年全效核心素养测评高中英语必修第一册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Ⅰ. 阅读理解
Just 25 years ago, the top three career hopes for young people in Britain were teachers, bankers and doctors. Now, they want to be sports stars, pop stars and actors, according to a survey.
Rachel, a character in the popular TV show Glee, may be said to speak for British teenagers. "Nowadays being nobody is worse than being poor," she said.
Emma Brockes, a reporter of a newspaper, believes it is "the bad influence of celebrity (名人) culture" that is to blame. "When children wanted to be a doctor, it wasn't because they were really more interested in the functions of human organs than they are now; you go where the respect is," she wrote.
It could explain why there has been such an increase in levels of anxiety and depression. Dr Carlo Strenger, at Tel Aviv University, studied the sense of self for his new book The Fear of Insignificance: Searching for Meaning in the 21st Century. He told a British newspaper that young people now are "affected by the close connection to the global entertainment network, which has turned ranking and rating people based on wealth and celebrity into an obsession (痴迷)".
"As humans, we naturally measure ourselves with the most 'important' people in the world and finding ourselves wanting..." he said. Today, even high achievers constantly fear that they are insignificant when they compare themselves to success stories in the media.
The way out? Simply stop measuring your achievement through fantasy of wealth and celebrity. Dr Strenger said that it is a process called "active self-acceptance through a constant search for self-knowledge through life".
"The fear of insignificance can only be overcome through strong individual and cultural identity over and above measurable achievement," he said.
(
B
)1. Nowadays, young people in Britain have different career hopes because they want to ______.
A. choose jobs based on interests
B. become famous
C. be teachers, bankers and doctors
D. earn more money
(
C
)2. According to Emma Brockes, what causes the increasing level of anxiety?
A. Choices of future careers.
B. Access to the global network.
C. Bad influences of celebrities.
D. Endless comparison with others.
(
A
)3. Dr Carlo Strenger suggests that young people should ______.
A. seek active self-acceptance
B. stick to their own dreams
C. make great achievements
D. search for the secret of wealth
(
B
)4. The text is mainly written to ______.
A. talk about job choices
B. analyse a social phenomenon
C. encourage celebrity culture
D. introduce three famous people
答案:1.B
解析:第一段提到现在年轻人想成为体育明星、流行歌星和演员,即想出名,B选项正确。
2.C
解析:第三段Emma Brockes认为是“the bad influence of celebrity culture”导致焦虑增加,C选项正确。
3.A
解析:倒数第二段Dr Strenger提到“active self-acceptance through... search for self-knowledge”,A选项正确。
4.B
解析:文章分析了英国年轻人职业期望变化及背后原因、影响和解决办法,是分析社会现象,B选项正确。