自主学习指导课程与测试八年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主学习指导课程与测试八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
B) Read again and answer the questions. 再读,回答问题。
6. Why did the writer and his family go to Beihai last winter holiday?
7. What can you learn from the passage?
答案:6. To go beach-combing.
解析:根据文中“Last winter holiday, my family and I went to Beihai, Guangxi, to go beach-combing.”可知答案。
7. Each place has its own way of serving its own inhabitants. / We should value every place around us and thank nature for giving us our food.
解析:根据文中“As an old Chinese saying goes, 'Each place has its own way of serving its own inhabitants.' Let's value every place around us and thank nature for giving us our food.”可知答案(答出其中一句即可)。
VI. A) Read the passage and choose the best answers. 阅读短文,选择最佳答案。
Jason was very happy that his class was going on a special trip to the police station! Aunt Lisa worked there. She would be their 1 ______ for the trip.
The next day, Jason's class arrived at the police station and 2 ______ Aunt Lisa. She showed them around. First, Aunt Lisa took them to the offices, and they learned about what the police do. Then, they saw some police vehicles like patrol cars (巡逻车). They tried on police hats and sat in a patrol car. They 3 ______ they were running after a bad man.
Suddenly the phone rang (响起铃声)! Some policemen got ready to leave as fast as they could.
"Wow," said Jason. "We get to see how the police 4 ______ help people in need."
"Being a police officer is a 5 ______ job," Aunt Lisa said. "You have to be brave (勇敢的) and be ready to help others."
"I would like to be a police officer one day," Jason said. "It's hard for me, but I will try."
( ) 1. A. writer B. student C. guide
( ) 2. A. looked for B. looked at C. looked after
( ) 3. A. looked like B. sounded like C. felt like
( ) 4. A. early B. slowly C. quickly
( ) 5. A. terrible B. difficult C. boring
答案:1. C
解析:根据“She showed them around.”可知,Aunt Lisa是他们的向导,guide意为“向导”,故选C。
2. A
解析:looked for意为“寻找”,looked at意为“看”,looked after意为“照顾”。结合语境,班级到达警察局后应该是寻找Aunt Lisa,故选A。
3. C
解析:looked like意为“看起来像”,sounded like意为“听起来像”,felt like意为“感觉像”。根据“They tried on police hats and sat in a patrol car.”可知,他们感觉自己像在追坏人,故选C。
4. C
解析:根据“Some policemen got ready to leave as fast as they could.”可知,警察快速地去帮助需要的人,quickly意为“快速地”,故选C。
5. B
解析:根据“You have to be brave and be ready to help others.”以及“It's hard for me”可知,警察工作是困难的,difficult意为“困难的”,故选B。
B) Read again and answer the questions. 再读,回答问题。
6. Where did Jason and his class go?
7. What do you think of the police officers?
答案:6. To the police station.
解析:根据“Jason was very happy that his class was going on a special trip to the police station!”可知答案。
7. They are brave and ready to help others. / They are great/kind/helpful.
解析:根据“Aunt Lisa said. 'You have to be brave and be ready to help others.'”可知警察勇敢且乐于助人,也可以用其他积极的形容词描述,合理即可。