自主学习指导课程与测试八年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册自主学习指导课程与测试八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
VIII. A) Read the passage and complete it with the words or phrases in the box. Each can be used only once. 阅读短文,选择恰当的单词或短语填空。每选项限用一次。
A. in peace B. something special C. were surprised at D. looking for E. forgot my worries
A Fun Visit to Altay
The TV Play to the Wonder took the country by storm. Many people watched it. They 1 ______ the natural beauty of Altay and the special traditions of the people there. Last month, I took a trip to Altay, and I can surely say that it is wonderful place.
The moment I set foot in Altay, Xinjiang, I was captivated (迷住) by its beauty. The blue water of the lake and the white clouds in the sky made me smile and 2 ______. As I looked across the grasslands, the snow-covered mountains suddenly said hello to me. Oh, was it summer or winter? Then, groups of cows and sheep caught my eye. They were 3 ______ something to eat in the sun. It seemed as if these lovely animals had stepped out of a painting. People drove them, living 4 ______ with nature. Their way of life showed "lucid waters and lush mountains are invaluable assets".
Visiting Altay was a real eye-opener for me. During my stay with a Hui family, they made 5 ______ — roast baozi. When the neighbors came over, we shared the delicious baozi.
答案:1. C
解析:were surprised at意为“对……感到惊讶”,结合语境,很多人看了电视剧后对阿勒泰的自然美景和特殊传统感到惊讶,故选C。
2. E
解析:forgot my worries意为“忘记我的烦恼”,根据“made me smile”可知,美景让作者微笑并忘记烦恼,故选E。
3. D
解析:looking for意为“寻找”,根据“something to eat”可知,牛羊在寻找吃的东西,故选D。
4. A
解析:in peace意为“和平地”,live in peace with nature意为“与自然和平共处”,符合语境,故选A。
5. B
解析:something special意为“特别的东西”,根据“roast baozi”可知,这是特别的东西,故选B。
B) Read again and answer the questions. 再读,回答问题。
6. Where did the writer go last month?
7. What did the writer see there?
8. What does "lucid waters and lush mountains are invaluable assets" mean in Chinese?
9. What did the writer eat there?
10. Do you want to go to Altay? Why or why not?
答案:6. Altay, Xinjiang.
解析:根据“Last month, I took a trip to Altay, Xinjiang”可知答案。
7. The blue water of the lake, white clouds in the sky, grasslands, snow-covered mountains, groups of cows and sheep.
解析:根据“The blue water of the lake and the white clouds in the sky... As I looked across the grasslands, the snow-covered mountains... Then, groups of cows and sheep caught my eye.”可知答案。
8. 绿水青山就是金山银山。
解析:这是一句固定的中文表达,意为“lucid waters and lush mountains are invaluable assets”。
9. Roast baozi.
解析:根据“they made something special — roast baozi.”可知答案。
10. Yes, I do. Because it has beautiful natural scenery and special traditions. / No, I don't. Because I prefer to go to other places.(答案不唯一,合理即可)
解析:此题为开放性问题,回答想去或不想去,并说明原因即可。
IX. Writing. 书面表达。
学校英文网站正在以“Make a Holiday Great—A Memorable Holiday Story.”为主题面向七年级学生进行征文。请根据下面的问题提示,写一篇不少于70词的英语短文,向学校英文网站投稿。
问题提示:1. Where did you go? 2. What did you do/see? 3. How did you feel? 4. What did you learn?
答案:A Memorable Holiday Story
Last summer holiday, I went to Qingdao with my family by train. Qingdao is a beautiful coastal city. We visited the famous Zhanqiao Pier and walked along the beach. The blue sea and soft sand made me feel relaxed. I also tried swimming in the sea for the first time, which was exciting. We ate delicious seafood, especially the fresh prawns and crabs. I felt very happy during the trip because I experienced many new things and spent quality time with my family. From this holiday, I learned that traveling can not only broaden our horizons but also help us relax and enjoy life. I will always remember this memorable holiday.
解析:文章按照问题提示,介绍了去青岛的经历,包括做的事情、看到的景色、感受以及学到的东西,符合字数要求,语言通顺,语法正确。