同步测控优化设计八年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册同步测控优化设计八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、阅读理解
In a warm home,the Johnson family sat around the living room. They talked about their dream vacation places.
Dad said,“Greece would be a great vacation place. Its historic buildings are wonderful.” Mum said,“I would like to enjoy the quietness on the beaches of Bali. The blue and green waters are beautiful and we can feel relaxed from our busy lives.” Their daughter,Lily,16,thought differently,“Hong Kong is my dream vacation place. The busy city,special culture and delicious food would be a special experience.” Their little son Max,6 years old,shouted,“I want to visit a park! Somewhere with exciting rides!”
They talked excitedly but they couldn't decide where to go. Dad knew being together was the most important part of a vacation. So he said,“We all have great ideas,but the real beauty is making memories (回忆) together,isn't it? Let's find a place that meets all our needs.”
Everyone thought Dad was right. They all loved their family. After thinking,they decided to go to Sanya,a warm city by the sea in China. It has history,beautiful beaches,colourful culture and delicious food. There is also an exciting water sports park for Max.
Their vacation turned out to be a really unforgettable experience. Everyone's wishes came true,and they loved their family more.
1. Which is the best for “______” in paragraph 1?
A. Each one had a different idea.
B. They all thought about others.
C. They found the key to happiness.
D. Each one tried to draw something special.
2. Which of the following was the dream vacation place for Mum?
(图片A为古建筑,B为城市高楼,C为游乐园,D为海滩)
3. Why did the Johnsons decide to go to Sanya at last?
A. Because it had the best beaches.
B. Because it met everyone's needs.
C. Because they all loved warm places.
D. Because they all loved the food there.
4. What's the best title for the passage?
A. A wish came true
B. What made Sanya really special?
C. Being together:the real beauty of a family vacation
D. Family vacations:how people love each other more
答案:1. A
2. D
3. B
4. C
解析:
1. 第一段后面分别讲了爸爸、妈妈、女儿和儿子不同的梦想度假地,所以此处应是“每个人都有不同的想法”,选A。
2. 根据“Mum said,‘I would like to enjoy the quietness on the beaches of Bali.’”可知妈妈想去海滩,图片D是海滩,选D。
3. 根据“Let's find a place that meets all our needs.”和“Sanya... It has history... beautiful beaches... colourful culture... delicious food... an exciting water sports park for Max.”可知三亚满足了每个人的需求,选B。
4. 文章强调家庭一起度假,创造共同回忆是最重要的,C选项符合主旨,选C。