精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版 > 第119页解析答案
2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版

2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

5. According to the author, who is most probably under pressure?
B
A. A girl who becomes active slowly.
B. A boy who seldom plays with others.
C. A boy who laughs loudly all of a sudden.
D. A girl who shouts at her friends immediately.
答案:B
解析:根据前文“However, going to sleep can sometimes be difficult. So it is necessary to ask for advice from those who may trust and love. If nothing works, there is a need to go for treatment from the doctors.”可知,有压力的学生可能会有睡眠困难等问题,而“seldom plays with others”(很少和别人玩)这种行为可能暗示其内心有压力,与其他选项相比更符合压力下的表现。
6. What does the underlined word "recollect" in paragraph 4 probably mean?
A. Record.
B. Require.
C. Improve.
D. Check.
答案:A
解析:根据后文“your memory”可知,“recollect”与记忆相关,“Record”(记录)符合语境,即从记忆中记录下来。
7. What does the author mainly tell us in the last paragraph?
A. How to develop a healthy lifestyle.
B. How to do to sleep well.
C. A healthy lifestyle helps take away pressure.
D. Advice from others makes a big difference.
答案:C
解析:最后一段提到“However, going to sleep can sometimes be difficult... A friend of mine said that screaming at the mountains and laughing your heart out can take away pressure.”,主要讲健康的生活方式(如合理睡眠、适当宣泄)有助于缓解压力,C选项符合。
8. What is the best title for the passage?
A. Reasons for Students' Pressure
B. Ideas for Dealing with Pressure
C. Where Pressure Comes From
D. How Pressure Influences Students
答案:B
解析:文章主要围绕学生如何应对压力展开,提到均衡饮食、充足睡眠、向他人求助、适当宣泄等方法,所以“ Ideas for Dealing with Pressure”(应对压力的方法)是最佳标题。
Ⅱ. 完形填空
(2025·山东名校考试联盟期中)The children in my class worked on their projects. "Nah, nah, nah..." The noise got louder. I knew before I checked out which child was causing the 1
A
. Stephen was displaying attention-seeking behavior since he joined our class after his family had moved to town. I had 2
B
.
"Stephen, I can't have constant 3
A
. Please go to sit in the hall until you think you can be 4
D
in the classroom." His hurt look made me regret my words. I should have been showing 5
B
in a new way. I knew how hard it was to be the new kid. I should have been showing sympathy(同情), not 6
A
the child.
How can I 7
C
this unhappy little boy? An idea popped into my head. I put the 8
B
into action the very next morning. When Stephen took his seat, I 9
D
five nickels(5分镍币)in front of him. "The nickels are yours to keep—but each time you disturb the class, I'll have to take one nickel 10
C
," I said.
When Stephen acted up halfway through class, I 11
B
one of his nickels into my pocket. The next day, he lost three nickels that day. His behavior continued to 12
D
. I only took two. He was adjusting to his new 13
D
, could see he was becoming happier about it, making friends and feeling happier about it.
Then one day, Stephen 14
A
me with nickels. "Teacher, you don't have to give me nickels. I've learned." My class had learned an important 15
C
—and it wasn't only Stephen.
答案:1. A
解析:根据前文“The noise got louder.”可知,有孩子制造噪音引发了麻烦,“trouble”(麻烦)符合语境。
2. B
解析:根据后文“constant”可知,作者已经受够了这种情况,“had enough”(受够了)是固定搭配。
3. A
解析:孩子制造噪音是对课堂的干扰,“interruptions”(干扰)符合语境。
4. D
解析:老师让Stephen去大厅,直到他能在教室保持安静,“quiet”(安静的)符合要求。
5. B
解析:老师后悔自己的话,觉得应该用新的方式重新开始,“start over”(重新开始)符合语境。
6. A
解析:老师本应表现出同情,而不是惩罚孩子,“punishing”(惩罚)与“sympathy”形成对比。
7. C
解析:老师想鼓励这个不开心的小男孩,“encourage”(鼓励)符合语境。
8. B
解析:根据后文“An idea popped into my head.”可知,老师有了一个计划,“plan”(计划)符合。
9. D
解析:老师把五枚镍币放在Stephen面前,“placed”(放置)符合动作。
10. C
解析:“take back”(收回),老师说每次Stephen打扰课堂就收回一枚镍币。
11. B
解析:老师把一枚镍币放进自己口袋,“dropped”(放)符合语境。
12. D
解析:根据后文“He was adjusting...”可知,他的行为在改善,“improve”(改善)符合。
13. D
解析:Stephen搬到新城镇,适应新的生活,“life”(生活)符合。
14. A
解析:Stephen给老师镍币,让老师惊讶,“surprised”(使惊讶)符合。
15. C
解析:“learn an important lesson”(学到重要的一课)是固定搭配,符合语境。