精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版 > 第122页解析答案
2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版

2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高中同步创新课堂优化方案高中英语必修1外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

5. According to scientists, what influences students' learning greatly?
C

A. The number of students.
B. The time of class.
C. Seating positions.
D. The size of the classroom.
答案:C
解析:根据第一段“Scientists have discovered that seating preference... has a great influence on their school performance.”可知,座位位置对学生学习影响很大,C选项正确。
6. Which of the following is the most proper area for learning?
A. Area A.
B. Area B.
C. Area C.
D. Area D.
答案:A
解析:根据第二段“the mouth of the funnel(A) is the best position for learning.”可知,A区域是最适合学习的位置。
7. It turns out that students sitting in Area B
B
. A. sometimes fall asleep B. feel safe and confident C. seldom ask their teachers questions D. try to avoid looking directly at the teacher
答案:B
解析:根据第二段“Those in the neck of the funnel (B)... partly because of the added confidence they feel in a safe zone with others around them.”可知,B区域的学生感到安全和自信,B选项正确。
8. Where is the passage probably taken from?
C
A. A life newspaper. B. An advertisement. C. An education magazine. D. A science textbook.
答案:C
解析:文章主要研究座位位置对学生学习的影响,属于教育领域的内容,最可能来自教育杂志,C选项正确。
Ⅱ.七选五
It is a great challenge to go from junior high school to senior high school, which can be a new experience for teenagers. However, there are some hints to make it easier.
F

You're not alone
Keep in mind that everyone else in your grade is in the same boat. 2.
B
. Moving up to senior high school is an opportunity, not a problem. Things are different and all that you need to do is behave in a polite way and learn the new rules.
3.
A
.
Sometimes you may come across different situations. If you have no idea what to do or are worried about anything, then turn to someone for help. Teachers are probably the best people to turn to as they're experienced in helping new students deal with different problems.
Changes are around you
4.
C
. You'll have a homework diary or a student planner. In different classrooms you will have your lessons with different teachers. On different days you will have homework for different subjects, so make sure you get organised. Make sure you have a copy of your school timetable so that you can know which rooms your classes are in and on which days you will have different subjects.
Other hints
Just be yourself! 5.
E
. Besides, having early nights makes a difference and you'll find it easier to get up in the morning!
A. Teachers are ready to help
B. Most of them are just as nervous as you are
C. There are lots of differences between junior high school and senior high school
D. You have to make a change in senior high school
E. If you act naturally, people will know you better
F. Here are some hints on how to survive in the first week
G. First of all, there are lots of differences between junior high school and senior high school
答案:1. F
解析:根据前文“However, there are some hints to make it easier.”可知,此处应引出具体的提示,F选项符合。
2. B
解析:根据“everyone else in your grade is in the same boat”可知,其他人也和你一样紧张,B选项正确。
3. A
解析:根据后文“Teachers are probably the best people to turn to...”可知,本段讲老师会帮助学生,A选项正确。
4. C
解析:根据后文“You'll have a homework diary... different teachers... different subjects”可知,高中和初中有很多不同,C选项正确。
5. E
解析:根据“Just be yourself!”可知,自然表现会让别人更好地了解你,E选项正确。
Ⅲ. 语法填空
How are you getting along with your senior high school? It may be hard for you as this is the first time that you 1.
have left
(leave) your parents. I know that you are now 2.
troubled
(trouble) with others, and you may often feel lonely. That's 3.
because
you are new here and people don't know about you. But I think you can overcome the difficulty if you can follow the advice below.
First, you should join 4.
in
the discussions and show your own opinions about the matters. At the same time, learn to listen to others' people's views 5.
carefully
(careful). Second, you should learn about your classmates' likes and dislikes, 6.
which
can make you get familiar with them. Only in this way can you get to know more 7.
about
different people and show them that you are just as friendly. Last but not least, I'm always here ready to help. We can take part in some 8.
activities
(activity) together and I can introduce you to others.
There's no need 9.
to worry
(worry) too much. People will know you more very soon and you will make friends 10.
if
you like to do as the above. Just remember, "God helps those who help themselves."
答案:1. have left
解析:“this is the first time that...”句型中,从句用现在完成时。
2. troubled
解析:“be troubled with”(被……困扰),用过去分词形式。
3. because
解析:根据后文“you are new here”可知,此处解释原因,用“because”。
4. in
解析:“join in”(参加),固定搭配。
5. carefully
解析:修饰动词“listen”,用副词形式。
6. which
解析:非限制性定语从句,指代前文内容,用“which”引导。
7. about
解析:“know about”(了解),固定搭配。
8. activities
解析:“some”后接可数名词复数。
9. to worry
解析:“There's no need to do sth.”(没必要做某事)。
10. if
解析:根据句意“如果你像上面那样做,你会交到朋友”,用“if”引导条件状语从句。