新课程能力培养九年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课程能力培养九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(
B
)9. What is the biggest problem in learning English?
A. People don't know how to learn English.
B. People are afraid of being laughed at.
C. People think they may look foolish.
D. People don't want to speak English.
答案:B
解析:根据文中“The biggest problem is people's own fear. They worry that they won't say things correctly or that they will look foolish so that they don't speak English at all. Don't be afraid of being laughed at.”可知,最大的问题是人们害怕被嘲笑,B选项正确。A选项是很多人存在的情况,但不是文中所说的“最大问题”;C选项是害怕的具体内容之一,B选项更概括;D选项是害怕导致的结果,而非问题本身。
(
A
)10. What is the fastest way to learn English well?
A. Practice over and over again.
B. Have a pen pal to communicate with.
C. Get over the fear first.
D. Go to a foreign country.
答案:A
解析:文中明确提到“The fastest way to learn something is to do it again and again until you get it right. Learning English needs practice.”,即反复练习是学好英语最快的方法,A选项正确。B、C、D选项在文中未提及是“最快方法”。
(
A
)11. According to the text, English exercises and tests are .
A. very necessary
B. not helpful at all
C. very boring
D. not important
答案:A
解析:文中提到“However, by doing exercises and taking tests you can really improve your English. If you never test yourself, you will never know how much progress you are making.”,说明练习和测试能帮助提高英语,是有必要的,A选项正确。B、D选项与文意相悖;C选项是很多人的看法,但不是作者强调的重点,作者强调的是其必要性。
(
B
)12. What does the text mainly tell us?
A. The history of English.
B. The ways to learn English.
C. The importance of learning English.
D. The spread of English in the world.
答案:B
解析:文章开头指出一些人不知道如何学好英语,然后给出了“不要害怕犯错、反复练习、创造良好环境、做练习和测试”等建议,整体围绕学好英语的方法展开,B选项正确。A、C、D选项均非文章主要内容。
D
Is it shi(是)or si(斯)in the sentence "Thus when Heaven is about to confer a great office on any man(故天将降大任于是/斯人也)... "? Not long ago, people had a heated discussion online about this. Most people "clearly remember" that it's si, while their childhood textbooks say it's shi.
It shows how unreliable(不可靠的)our memory can be. According to US psychologist Faith Brynie, memories can be influenced by imagination, belief and time. Many studies have proven that "feeling certain" about a memory sometimes has nothing to do with the facts.
Attitudes and beliefs change our memory
Scientists at Cornell University, US, told college students a story about a man who walked out without paying a restaurant bill. The first group was told that the man "liked to steal". The second group was told that he left because he got an emergency(紧急的)phone call.
One week later the first group remembered a higher bill—10 to 25 percent more than the bill actually was. The second group remembered a lower bill. The study showed that how we expect or believe things to happen can distort(扭曲)our memories.
Remembering things that never happened
In another experiment, people watched a film and were asked: "How fast was the white car going when it passed the barn(谷仓)while travelling along the country road?" Actually there was no barn in the film. But about 20 percent of the students said they had seen the barn. Northwestern University scientist Kenneth Paller said that parts of the brain for really seeing an object and imagining an object overlap(重叠). So imagination after getting a hint(暗示)could leave a memory trace(痕迹)in the brain.
答案:(该部分为阅读理解D篇材料,未给出针对此篇的具体问题,无法直接作答)