精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第139页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

B
In recent years, companies have begun to design robots as toys for children. These toys have become so popular that people are worried about the effects (影响) of friendships between robots and children.
In 1940, Isaac Asimov wrote a story called Robbie. In the story, a girl made friends with a robot and her mother was worried about their friendship. At the end of the story, the robot saved the girl's life and her mother changed her ideas on the robot. In real life, there are also different ideas about humans being friends with robots.
Some people are worried because children might believe that robots are humans, not machines. It may seem strange that children can make friends with a machine, but just think of the friendly robots in science fiction (科幻小说), from WALL-E to R2-D2. Could close relationships with a robot confuse (迷惑) children?
Some people think it's possible. In the past, children would play with lifeless toys. But today's robots are designed to express feelings in a human way, and some are able to play with children. When children say they don't want to play, the robots will show their sadness. Also, when they do well in games, they show ▲ .
In fact, there's a real danger that humans forget to interact (互动) with people. In an experiment (实验), researchers in Germany invited 89 people to interact with a robot and then turn it off. When they finished the interaction, the robot asked half of the people not to turn it off. These people hesitated (犹豫) before they did so and 13 of them agreed to keep it on!
Sometimes robots may make good friends for us. But let's not forget—they aren't living beings and they don't have feelings. At least, not yet.
( )5. Why did the mother change her ideas about Robbie?
A. Because Robbie wrote a story.
B. Because Robbie played with her.
C. Because Robbie expressed feelings.
D. Because Robbie saved her child.
( )6. What does the writer think of the robots like WALL-E and R2-D2?
A. Brave. B. Honest. C. Friendly. D. Humorous.
( )7. Which of the following can be filled in the " ▲ " in Paragraph 4?
A. sadness B. happiness C. calmness D. kindness
( )8. What is the writer's purpose of writing the passage?
A. To tell us not to treat robots as humans.
B. To advise us to make friends with robots.
C. To ask us to read science fiction about robots.
D. To ask us to let robots do dangerous work.
答案:5.D 6.C 7.B 8.A
解析:
5. 根据“the robot saved the girl's life and her mother changed her ideas on the robot”可知选D。
6. 根据“friendly robots in science fiction, from WALL-E to R2-D2”可知作者认为它们是友好的,选C。
7. 根据“when they do well in games”可知会表现出开心,选B。
8. 根据“But let's not forget—they aren't living beings and they don't have feelings.”可知作者想告诉我们不要把机器人当人对待,选A。
四、还原信息 (10分)
Everyone needs friends. But some students find it hard to make friends. 1.
C

It's hard to make friends if you stay at home alone. Do something that your friends and you are interested in. It's easier to make friends when you have fun together. 2.
B

Look at people in the eye when you talk to them. That way, they'll find it easier to talk to you, or (否则) people may think you're not interested in them. 3.
F

Be a good listener. When people talk about themselves, listen carefully. Ask lots of questions sincerely. 4.
A

Be friendly to others. 5.
E
That way you'll have more chances to make friends.
A. Be a good talker.
B. Get out of your house.
C. Here are some ways to help you.
D. Friends need to help each other.
E. Smile to people and they'll smile back.
F. Show a great interest in their answers.
G. You should often write to your friends.
答案:1.C 2.B 3.F 4.A 5.E
解析:
1. 下文是帮助交朋友的方法,此处选C引出方法。
2. 根据“stay at home alone”可知要走出家门,选B。
3. 根据“Ask lots of questions sincerely.”可知要对他们的回答表现出兴趣,选F。
4. 本段讲做一个好的倾听者,接下来应讲做一个好的交谈者,选A。
5. 根据“Be friendly to others.”可知要对人微笑,选E。</第139页>