精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第74页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、完成句子
2. 在搬运食物时,蚂蚁展现出令人惊叹的团队精神。 Ants show
amazing team spirit
when they are carrying food.
3. 作为动物世界的王者,狮子跑得很快。
As the king of
the animal world, lions run really fast.
4. 你认为什么动物是陆地上最聪明的? What animal do you think
is the smartest
on land?
答案:2. amazing team spirit
解析:“令人惊叹的团队精神”对应的英文是amazing team spirit,所以此处填amazing team spirit。
3. As the king of
解析:“作为……的王者”是As the king of,所以此处填As the king of。
4. is the smartest
解析:“最聪明的”是the smartest,do you think是插入语,句子的主语是What animal,所以be动词用is,故填is the smartest。
五、阅读理解 Luis Morales is 18 years old and comes from a tiny village in the Andes Mountains in Colombia. Till about seven years ago, one of Luis' favourite activities was to go into the thick forest around his home to hunt wild animals, especially birds. Now, however, he and a group of other local young people work with an international organization (组织) called Wildlife World, to study and protect wild animals and their environment. Wildlife World has founded several of these groups across the area. "Information we get from the children helps us learn how the wild animals use the forest, what they eat and how we can protect them best. The project (项目) is working very well and we hope to found more groups in the future," says the area leader Felipe Ramos. Luis is the oldest and most experienced member of his group. "Before I joined, I planned to leave the village as soon as I was old enough to go and find work in the city, like most young people do," Luis says. "But now I want to go to college, become a scientist and come back here to carry on working to save these wild animals and their environment. Being part of the group has had a great influence (影响) on me." Luis spends time with the younger children in the village. "There is not much to do here after school," he says. "So I try to ask them to take part in our activities. As well as birdwatching and nature studies, we also do drama and art. The drama has been successful and we now have a theatre group of 30 children, which tours the area, showing different plays about the environment and how to protect it." (
B
)1. What was Luis' attitude (态度) towards wild animals seven years ago? A. He was not interested in them at all. B. He didn't think they needed protection. C. He wanted to learn more about them. D. He knew they were in danger. (
A
)2. What is the purpose (目的) of the project according to Felipe Ramos? A. To find out how the local wild animals act in the wild. B. To protect children from wild animals in the forest. C. To teach children how to look after the environment. D. To collect information about how people use the forest. (
C
)3. What would other group members say about Luis? A. Luis is the youngest person who knows much about the wild animals. B. The group didn't have an influence on Luis, but he was really happy to be with us. C. We're going to miss Luis when he goes to college. But we're sure he'll be back. D. When we first met Luis, he worked in a city. But he joined us at last. (
C
)4. The writer wrote the passage mainly to ______. A. describe the village life in Colombia B. suggest ways to protect the environment C. show how Wildlife World has changed a boy D. tell why environmental protection is important
答案:1. B
解析:根据Till about seven years ago, one of Luis' favourite activities was to go into the thick forest around his home to hunt wild animals可知七年前Luis喜欢打猎野生动物,说明他认为它们不需要保护,所以选B。
2. A
解析:根据Information we get from the children helps us learn how the wild animals use the forest, what they eat and how we can protect them best.可知项目的目的是了解野生动物在野外的行为等,所以选A。
3. C
解析:根据But now I want to go to college, become a scientist and come back here to carry on working to save these wild animals and their environment.可知Luis要去上大学但会回来,所以其他成员会说想念他并相信他会回来,C选项符合,所以选C。
4. C
解析:文章主要讲述了Luis从喜欢打猎野生动物到加入Wildlife World保护野生动物的转变,所以作者写这篇文章主要是展示Wildlife World如何改变了一个男孩,选C。