精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第78页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读理解
In June 2024, the China Wildlife Conservation Association (CWCA, 中国野生动物保护协会) sent giant pandas Yun Chuyun and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10-year international conservation partnership. The CWCA has organized experienced caretakers and doctors to go with the pandas to the US. The zoo has made efforts to provide the pandas with a larger and more comfortable living environment. It has also formed a team with special skills of panda care, daily nursing, and scientific research (研究).
The cooperation (合作) between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo. Giant pandas Hua Mei, born in 1999, and Mei Sheng, born in 2003, who used to live there, are the result of China-US giant panda research cooperation. Over the past twenty years, the two sides have cooperated and dealt with many difficult problems, including important findings in key areas like panda raising.
Since the 1990s, China has cooperated on giant panda protection with 20 countries. "International cooperation in fields such as illness prevention and control, treatment, and wild training and reintroduction to the wild, has got good results. Giant pandas will facilitate exchanges between countries and let people around the world know China better," said Li, the leader of the China Conservation and Research Centre for the Giant Panda.
"Scientific and educational outreach (延伸服务) is also very important in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas," Li said.
B
)1. China's sending Yun Chuyun and Xin Bao to the San Diego Zoo means ______.
A. a good living condition for pandas
B. a new age of conservation cooperation
C. a great success in scientific research
D. a long-term plan for training panda caretakers
A
)2. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The history of the cooperation.
B. The raising of the giant pandas.
C. The lives of the pandas in the US.
D. The methods of dealing with the problems.
C
)3. What does the underlined word "facilitate" in Paragraph 3 probably mean?
A. Finish.
B. Reduce.
C. Increase.
D. Check.
B
)4. What do we know from the last paragraph?
A. Scientific research is well on its way.
B. The outreach plays an important role.
C. The cooperation needs international support.
D. Education about wildlife protection is a big success.
答案:1. B
解析:根据第一段“In June 2024... which is a symbol of a new 10-year international conservation partnership.”可知,中国送大熊猫去圣地亚哥动物园标志着新的保护合作时代,故选B。
2. A
解析:第二段开头提到“The cooperation... dates back to 1996...”,接着讲述了合作的历史以及成果,主要围绕合作历史展开,故选A。
3. C
解析:根据上下文“Giant pandas will facilitate exchanges between countries and let people around the world know China better”可知,大熊猫会促进国家间的交流,“facilitate”应意为“促进,增加”,与“increase”意思相近,故选C。
4. B
解析:最后一段开头提到“Scientific and educational outreach is also very important...”,强调了延伸服务的重要性,故选B。
五、小练笔
What's your favourite wild animal and what is it like? How do you think we can help your favourite wild animal? (At least five sentences)
答案:My favourite wild animal is the giant panda. It has a black and white coat, round face, and chubby body, looking very cute. Pandas mainly live in bamboo forests and feed on bamboo. They are gentle and move slowly. To help giant pandas, we should protect their living environment, especially the bamboo forests. We can also support the work of wildlife conservation organizations and spread awareness about protecting pandas. Additionally, we should avoid buying products made from panda-related illegal materials. By taking these actions, we can help giant pandas survive and thrive.
解析:首先介绍最喜欢的野生动物是大熊猫及其外貌特征,接着说明其生活习性,然后从保护生存环境、支持保护组织、传播保护意识、抵制非法产品等方面阐述帮助大熊猫的方法。