精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第70页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读理解 When I see banana pudding on a menu, I think of a special moment in my life when I learned an important lesson about envy (嫉妒) and love. It happened when Suzy came to visit me after her father married me. I liked the kid. Of course, as her stepmother (继母), I wanted to win her. She seemed to like me, but I wasn't sure, especially at mealtime. She enjoyed watching me prepare the evening meal very much. "What are you doing?" she asked. "Making potato salad," I replied. My answer didn't seem to please her. She shook (摇) her head disappointedly. "My mama doesn't make it that way," she said. Unluckily, her father believed that children should eat everything on their plate, including a dish that I made in a different way from his mama did. At the table, Suzy cried and shouted, "Mama doesn't make it that way." By this time, I got to dislike both the kid and her way of cooking. Then, I found a dish her mother didn't make, but the kid liked. That is banana pudding. She helped me in the kitchen. It was a time of sharing happiness and laughter. On the last night before she went back home, we made the banana pudding again. Suddenly, I knew that when Suzy got back home, her mother would hear a lot about "Karen doesn't do it that way". I thought her mama must know I loved her child. Mothers all use one important ingredient (原料) in their cooking, the best one—love. (
B
)1. Why did the writer want to win the child? A. Because she didn't like the stepchild. B. Because she was not sure if the child liked her. C. Because she knew the girl liked potato salad. D. Because she envied the child's mother and her cooking. (
A
)2. The underlined word "disappointedly" means that you feel something is ______. A. not as good as you hoped B. really exciting C. good enough D. in a strange way (
C
)3. What can we know from the underlined sentence in Paragraph 8? A. Suzy taught the writer to make banana pudding. B. The writer was good at making banana pudding. C. Suzy and the writer began to love and win each other. D. Both Suzy and the writer liked eating banana pudding. (
C
)4. What's the best title for the passage? A. Potato Salad B. How to Make Banana Pudding C. One Ingredient in Cooking—Love D. Two Different Dishes
答案:1. B
解析:根据“I wanted to win her. She seemed to like me, but I wasn't sure...”可知,作者不确定孩子是否喜欢她,所以想赢得孩子的心,选B。
2. A
解析:“disappointedly”意为“失望地”,孩子因为作者做土豆沙拉的方式和她妈妈不一样而失望,所以是感觉不如期望的好,选A。
3. C
解析:划线句子“It was a time of sharing happiness and laughter.”说明作者和Suzy在制作香蕉布丁的过程中分享快乐和欢笑,开始彼此喜爱和接受,选C。
4. C
解析:文章最后提到“Mothers all use one important ingredient in their cooking, the best one—love.”,所以“烹饪中的一种原料——爱”是最好的标题,选C。