精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第62页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读理解
Do-it-yourself projects (项目) let you design your house, providing a way to save money, but even with step-by-step instructions, DIY doesn't always go as planned. Here are four of the biggest mistakes that homeowners often make.
Taking on Too Much
More than 40% of people find DIY projects more difficult and expensive than they thought. By taking on a task that needs more time or skills than you have, you may end up with a big mess. "It's important to think about why you want to DIY and what you're hoping to get out of it," said Bailey Carson. "If you're doing it just to save money, you might need to think twice. Without the time, tools, and talent to do it correctly and safely, mistakes may cost you more."

A third of the people didn't know how to choose the tools for a DIY project, which can make the job more difficult and less safe. Many tools are designed for special uses and materials, so if you use them for other tasks, you may get hurt. Always use the correct tools for each project, and make sure you know how to use them.
Not Safety First
DIY mistakes can not only be costly but also dangerous. Of the survey people who once made a big mistake during DIY projects, 47% said that the mistake led to serious (严重的) problems, while 44% started a fire or fell off a roof or ladder (梯子).
Skipping (跳过) Important Steps
Skipping a step can end up ruining your whole DIY project and you might not know it until much later. In the survey, 47% of the people said carefully that they had finished a DIY project before knowing it was done wrong. Read all instructions carefully ahead of time, and make sure you have the necessary (必要的) skills to complete each step before you begin.
C
)1. According to Paragraph 2, people who are suitable for DIY ______.
A. want to save money
B. want to save time
C. are skillful enough
D. are careful enough
A
)2. Which of the following should be put in "▲"?
A. Using the Wrong Tools
B. Using the Special Tools
C. Using the Expensive Tools
D. Using the Correct Tools
B
)3. Which is TRUE according to the passage?
A. We can skip some difficult steps to make DIY easier.
B. DIY mistakes can be both expensive and dangerous.
C. Following the instructions, people make no mistakes in DIY.
D. "Taking on Too Much" is the biggest mistake during the DIY projects.
D
)4. The writer wrote this passage to ______.
A. tell us DIY is very dangerous
B. show DIY can help us save money
C. tell us the importance of DIY
D. help us keep away from DIY mistakes
答案:1. C
解析:根据第二段“Without the time, tools, and talent to do it correctly and safely, mistakes may cost you more.”可知,有足够技能的人适合DIY,故选C。
2. A
解析:根据该段内容“A third of the people didn't know how to choose the tools... Many tools are designed for special uses... if you use them for other tasks, you may get hurt.”可知,主要讲的是使用错误的工具,所以标题应为“Using the Wrong Tools”,故选A。
3. B
解析:根据“DIY mistakes can not only be costly but also dangerous.”可知,DIY错误既昂贵又危险,B选项正确;根据“Skipping a step can end up ruining your whole DIY project”可知不能跳过步骤,A错误;文中未提及遵循说明就不会犯错,C错误;文中只是说这是四个最大错误之一,没说是最大的,D错误。
4. D
解析:文章介绍了DIY的四个最大错误,目的是帮助我们远离这些错误,故选D。
五、小练笔
What do you think of DIY? What did you once make? How do you improve your DIY skills? (At least 5 sentences)
答案:I think DIY is very interesting and meaningful. It can not only exercise our hands-on ability but also bring us a sense of achievement. Once, I made a small wooden shelf by myself. I prepared the materials first, then followed the instructions step by step. Although it was a bit difficult, I finally succeeded. To improve my DIY skills, I often watch DIY videos online and learn from others' experiences. I also practice making things in my free time. I believe that as long as I keep practicing, my DIY skills will get better and better.