精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第142页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、阅读理解(16分)
A
Making friends at school can be a little hard—but it doesn't have to be! Try a few of these ways and you'll soon have a group of friends to have fun with!
Be friendly.
Be ready to smile and say "hi". Look up, stand straight, make eye contact(交流)and use friendly body language. Try to avoid(避免)standing straight, make eye contact and use friendly body language. Try to avoid crossing your arms or looking closed off. This will make you look like you want to get to know people.
Sit at a table.
Sit at a table with people sitting down. If you're feeling shy, pick a table that only has one or two people sitting. If you like the people you sit with, ask if you can join them again the next day.
Try out a sports team.
If you like soccer, basketball, softball, baseball or anything, try out for the team! If your school doesn't have a sports team, try looking for one at your local community centre.
Join an after-school club.
Meet friends who hold the same interest as you. Ask a teacher or your parents for a club that holds activities and pick 1 or 2 of them that you're most excited about. Introduce yourself to everyone when you meet for the first time.
B
)1. The underlined word "avoid" in Paragraph 2 probably means "______".
A. do something more often
B. try not to do something
C. keep doing something
D. learn to do something
D
)2. Put the pictures in the blanks in the correct order(顺序).
a.
b.
c.
d.
A. acdb
B. cdab
C. badc
D. cabd
B
)3. This passage is mainly about ______.
A. how to start a talk
B. how to make friends
C. how to talk to a strange person
D. how to choose friends
A
)4. This passage is most probably written for ______.
A. school students
B. school teachers
C. younger parents
D. older parents
答案:1. B
解析:根据“Try to avoid crossing your arms or looking closed off.”可知“avoid”是“尽量不要做某事”,选 B。
2. D
3. B
解析:文章开头“Making friends at school can be a little hard—but it doesn't have to be! Try a few of these ways...”可知是关于如何交朋友,选 B。
4. A
解析:文章开头“Making friends at school”可知是写给学生的,选 A。
B
You may study differently from your friends, but your study habits are not wrong!
Kelly and Maria are best friends with a lot of common interests. They love doing things together, but they find studying together impossible! Their working styles are so different that they can't be in the same room while they are studying!
Kelly may like to study in a clean, open space, while Maria works best with books, papers and other things around her. Kelly likes to study in a totally quiet room, but Maria loves to play music even when she TV on. Kelly can sit for hours without moving, and often says that all her homework finished in one sitting. Maria, however, is always getting up, and says that she thinks best when she's on the move.
You might wonder which way of studying is better. Many people believe that a quiet, tidy setting(环境)is the way to go, ▲. Some research(研究)even showed that outside noise and untidiness(杂乱)help some people improve their focus. For example, if you're the type of person who needs to see how things are going, you may find that studying at a table in a busy shopping centre helps you focus, because you're paying attention to what you're doing, not what's going on around you.
So, if you're a student who chooses to study in a totally quiet room, that's OK. If you work best with music on or while sitting at a table in a busy shopping centre, don't worry about it. Judging(参照)from Kelly's and Maria's study habits, the best way to study is the way that works for you. In their very different ways, both of them do well in school, and both finish their work on time.
( )5. Kelly and Maria are mentioned(提到)as an example in this passage to ______.
A. tell two different study habits
B. show the same interest in their hobbies
C. explain the importance of a good study habit
D. compare the differences between friends
( )6. Which of the following can replace the underlined word "common"?
A. special
B. different
C. same
D. easy
( )7. Which of the following is the best to fill in " ▲ " in Paragraph 4?
A. but they have the best habits
B. and they are good at studying
C. but that isn't always true
D. and most people agree with them
( )8. What is the best title for the passage?
A. How Can You Make Habits?
B. Are You Studying in the "Right" Way?
C. Different Students, Different Hobbies
D. Is It Good to Study with Your Friends?
答案:5. A
解析:文章第二段“Kelly and Maria...Their working styles are so different...”可知提到她们是为了说明两种不同的学习习惯,选 A。
6. C
解析:“common”是“共同的,相同的”,近义词是“same”(相同的),选 C。
7. C
解析:前文说很多人认为安静整洁的环境好,后文“Some research even showed that outside noise and untidiness help some people improve their focus.”说明情况并非总是如此,用“but that isn't always true”衔接,选 C。
8. B
解析:文章主要讨论不同的学习方式没有对错,适合自己的就是最好的,B 选项“Are You Studying in the 'Right' Way?”符合主题,选 B。