精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第68页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读短文,回答问题
In our town, every third Sunday in a month is full of freshly-cut wood and new ideas. That's when the community centre becomes a Repair Cafe, run by a group of retired (退休的) engineers and craft-loving teenagers. 
A DIY workshop has special tables for repairing different objects like clocks, toys and small furniture (家具). Their motto (座右铭)? “We don't fix things—we help you fix them yourself.”
Gupta, the 72-year-old former Physics teacher, organizes the team. Last month, she helped a worried 13-year-old boy fix together his grandmother's music box using tooth-cleaning string and a paperclip. The boy's hands stopped shaking (颤抖) when the first sound played.
The club's magic isn't just in repairing objects. When the bakery's oven (烤箱) stopped working before the charity (慈善) cake event, five neighbours teamed up under Mr Okado's guidance (指导). After working together, they ended up with a working oven and even started a book club. The DIY spirit even fixed something no one knew was broken.
Their cool new plan? A “Treasure Hospital” where people bring broken things that are quite special to them, like a wedding vase (花瓶), a soldier's compass (指南针), a child's first shoes. Each repair comes with recorded stories about why the object matters. These stories now play on the cafe's first repaired radio (收音机).
As the sign on their window says, “Every broken thing holds two futures—one where it's rubbish, and the other where it's treasure.”

每题的答案不超过8个词
1. Who runs the Repair Cafe?
2. What's the Repair Cafe's main purpose (目的)?
3. What happened after the neighbours fixed the oven?
4. Where can people hear stories of the special repaired objects?
5. What does the window sign mean?

答案:
1. A group of retired engineers and craft-loving teenagers.
2. Help people fix things themselves.
3. They started a book club.
4. On the cafe's first repaired radio.
5. A broken thing can be rubbish or treasure.
五、书面表达
假如你是学校“Hands-on Club”的一员,有很多DIY的经历。有失败的,也有成功的。请你根据以下提示,写一篇100词左右的英文短文,分享你觉得最有趣的一次DIY经历。
DIY What you made: ______ Why you made it: ______ How you made it: ______ Your feelings and thoughts: ______
答案:One possible version:
Last month, I made a wooden pencil box in the Hands-on Club. My old pencil box was broken, so I wanted to make a new one myself. First, I prepared some wood, a saw, and glue. Then, I cut the wood into the right size with the saw. After that, I glued the pieces together and polished the surface. It was not easy. I cut the wood crookedly at first, but I tried again and finally succeeded. When I finished, I felt very proud. This experience taught me that DIY is interesting and that perseverance is important. I love DIY!
解析:这篇短文按照提示,介绍了制作的物品(wooden pencil box)、制作原因(old one broken)、制作过程(准备材料、切割、粘贴、打磨等)以及感受和想法(自豪、有趣、 perseverance的重要性),符合要求,字数也在100词左右。