精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第189页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

In Chinese culture, most expressions(表达)about dogs often carry negative(负面的)meanings, like "a homeless dog" "a mad dog" "a running dog" and "a dog catching a mouse" all have negative meanings. However, in Western countries, people think dogs are honest and good friends, and often use the expressions about dogs to describe(描述)positive meanings. For example, "you are a lucky dog" means that you are a lucky person, while "every dog has its day" shows the idea that everyone has their moment of good luck. Despite(尽管)these differences, both cultures use the expression "dog-tired" to mean "very tired."
Cats hold a special place in Chinese culture. They stand for good luck and richness, so people love cats very much. However, Western culture often uses the word "cat" to describe a woman who is rude or unkind. It shows the cultural differences in the use of languages.
When it comes to plants, the rose is a symbol of love, peace, courage, and friendship in both China and some Western countries. It is also the national flower of England, America, and many other countries; showing that people all over the world like it very much.
In all, the words we use to describe animals and plants can be very different across cultures, with some expressions carrying positive meanings while others are negative. By studying how people use these words, we can get a better understanding of the cultural differences between different countries. This helps us become better at speaking different languages, and lets us learn more about different cultures.
D
)10. What does "every dog has its day" mean in Paragraph 2?
A. Everybody in the world is lucky.
B. Each person lives his own way of life.
C. If one works hard, he's sure to be lucky.
D. Everybody has a time in life to be lucky.
答案:D
解析:根据文中“while 'every dog has its day' shows the idea that everyone has their moment of good luck.”可知,该短语意思是每个人都有幸运的时候,D选项符合文意。
C
)11. What do Chinese people think of cats?
A. Love and friendship.
B. Rude and unkind women.
C. Good luck and richness.
D. Bad luck and poor conditions.
答案:C
解析:根据文中“Cats hold a special place in Chinese culture. They stand for good luck and richness...”可知,中国人认为猫代表好运和财富,C选项正确。
A
)12. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Words show differences in culture.
B. Chinese people like dogs better than cats.
C. Western people think cats to be good friends.
D. Rose is the national flower of all western countries.
答案:A
解析:A选项,根据文中“In all, the words we use to describe animals and plants can be very different across cultures...”可知,语言中的词汇能体现文化差异,A正确;B选项,文中未提及中国人更喜欢狗还是猫,B错误;C选项,根据“Western culture often uses the word 'cat' to describe a woman who is rude or unkind.”可知,西方人并非认为猫是好朋友,C错误;D选项,根据“the rose...It is also the national flower of England, America, and many other countries”可知,玫瑰是许多西方国家的国花,并非所有西方国家,D错误。故选A。
B
)13. What's the passage mainly about?
A. Negative or positive expressions in life.
B. Different countries have different cultures.
C. Rose means the same in Chinese and English.
D. What dog and cat mean in English and Chinese.
答案:B
解析:文章主要通过介绍中西方文化中关于动物(狗、猫)和植物(玫瑰)的词汇表达差异,来说明不同国家存在文化差异,B选项符合主旨。
四、还原信息(共4小题;每小题1.5分,满分6分)
Crack! The wooden(木头的)door broke, and Purna's foot went right through it. The door crashed(撞击)into the shop, taking Purna with it. (1)
D
It sounded like pottery(陶器)breaking.
答案:(此为题目开头部分,完整题目见下页)