精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语八年级译林版 > 第146页解析答案
卓越英语八年级译林版

卓越英语八年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语八年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、阅读理解(10分)
A
Testing Time
Listening Test: 9:00-9:30
Written Test: 10:00-11:30
Spoken Test: 14:00-15:40
Notice:
* Arrive at your testing room 15 minutes before the test starts.
* Bring your student ID card and pencil case.
* Your schoolbag must be placed outside the testing room.
* Leave all your electronic devices at home or with your teacher.
(
A
) 1. David is facing north. He wants to go to the nearest bathroom. He can ______.
A. turn left and walk along the school library
B. go straight on and turn right at the first crossing
C. go south and walk into the school history museum
D. turn right and walk to the sports centre
(
A
) 2. You have to arrive at the testing room before ______ to take the listening test.
A. 8:45
B. 9:00
C. 9:30
D. 10:00
(
B
) 3. Students CANNOT bring ______ into the testing room.
A. pens
B. bags
C. ID cards
D. pencil cases
(
D
) 4. What subject's tests will they probably be?
A. Chemistry.
B. PE.
C. History.
D. English.
答案:1.A
2.A
解析:听力考试9:00开始,需提前15分钟到达,即8:45,故选A。
3.B
解析:根据Notice中“Your schoolbag must be placed outside the testing room.”可知不能带书包进考场,故选B。
4.D
解析:测试有Listening Test, Written Test, Spoken Test,是英语考试的常见形式,故选D。
Sweden's primary schools will be focusing more on reading, writing and maths, said its government (政府). And that means there will be less focus on play-based learning. From 2028, children will also begin primary school a year earlier—at the age of 6.
The country's government wants to go back to basics to make sure that all children have the basic skills they need. Swedish minister (大臣) Jakob Forssmed supported and said that young students' skills are being influenced (影响) because they spend too much time on electronic (电子的) tools. The change may make the first year of primary school a little more formal. And it may also mean students will spend more time with pencils and paper, and less time with electronic tools. Teachers believe traditional methods can build a stronger foundation (基础) for learning.
But not everyone likes the idea. Some think play-based learning helps the development of young children.
Some experts say play-based learning helps children develop problem-solving (解决问题的) skills as well as curiosity (好奇心) and creativity. Usually, primary school students don't learn so much from books like high school students. Instead, they take part in activities that look and feel a lot more like playing. And in these activities, children are their own teachers. The activities might include "free play", in which children move the activities forward by themselves and the teacher plays a passive role; or "teacher-led play", with an educator guiding children in an activity. Supporters of play-based learning believe it helps develop well-rounded (全面发展的) children.
( ) 5. Why did Sweden make this plan?
A. To make students more relaxed.
B. To develop students' creativity.
C. To improve students' basic skills.
D. To teach students to use electronic tools.

( ) 6. What is Jakob's attitude (态度) to the new change?
A. He's not sure of its results.
B. He's worried.
C. He supports it.
D. He is against it.

( ) 7. If someone "plays a passive role" in an activity, he doesn't do things _______.
A. carefully
B. actively
C. quietly
D. quickly

( ) 8. Which of the following is the structure of the passage?
(①=Paragraph 1; ②=Paragraph 2, …)
A. ①/②/③④
B. ①②③/④
C. ①/②③/④
D. ①/②③/④

答案:
5. 答案:C
句意:瑞典为什么制定这个计划?
选项含义:A. 让学生更放松;B. 发展学生的创造力;C. 提高学生的基本技能;D. 教学生使用电子工具
解析:第二段第1行提到“The country's government wants to go back to basics to make sure that all children have the basic skills they need.”(这个国家的政府想要回归基础,确保所有孩子都有他们需要的基本技能),所以计划目的是提高学生基本技能,选C。A文中未提,B是游戏化学习的好处而非计划目的,D与文中“less time with electronic tools”(减少电子工具时间)矛盾。

6. 答案:C
句意:Jakob对新变化的态度是什么?
选项含义:A. 他不确定结果;B. 他担心;C. 他支持;D. 反对
解析:第二段第2行提到“Swedish minister Jakob Forssmed supported and said that...”(瑞典大臣Jakob Forssmed支持并说……),说明他支持该变化,选C。

7. 答案:B
句意:如果有人在活动中“扮演被动角色”,他做事不_______。
选项含义:A. 仔细地;B. 积极地;C. 安静地;D. 快速地
解析:第四段第5行提到“in which children move the activities forward by themselves and the teacher plays a passive role”(在这种活动中,孩子们自己推动活动进行,老师扮演被动角色),“passive”(被动)的反义是“actively”(积极地),所以选B。

8. 答案:A
句意:下列哪项是文章的结构?(①=第一段;②=第二段……)
解析:第一段介绍瑞典小学的新计划;第二段讲政府和支持者的观点;第三、四段讲反对者的观点,结构为①/②/③④,选A。